cult·us: literatuur
Een vanuit absolute oprechtheid ondernomen poging tot pseudo-poëtische pseudo-levenswijsheid PDF Afdrukken E-mail
door Ronny Hellevorst   
zondag 20 mei 2012 05:11

Een pseudo-feest voor mensen die een fetisj koesteren voor het woord pseudo, dus. Of dan toch de betekenis ervan. Want voor u zich terug met interessante zaken gaat bezig houden: ik beloof dat dit de voorlaatste pseudo is en het artikel pseudo-loos zal zijn. Een gooi naar levenswijsheid en wel zonder potsierlijke verwijzingen naar de Griekse mythologie. Bij voorkeur te degusteren met een ietwat kwalitatieve cognac. Omdat dat nu eenmaal het nette drankje is bij levenswijsheden. Of oprechte pogingen daartoe.

 

Lees meer...
 
Occupy Your Mind! PDF Afdrukken E-mail
door Stijn Theus   
donderdag 08 december 2011 20:33
De wereld lijkt wel wakker te worden en op te staan tegen de 1% die alle macht en geld in handen heeft en die daarbij geen reet geeft om de wereld, de natuur en de bevolking die erop woont. Crisis is dé hype van het moment en tal van jongeren en ouderen op 'occupy-momenten' reageren furieus op wat ze niet in handen hebben. Maar wat kunnen we doen? Misschien kunnen we beginnen met de jointen te doven en het bier weg te gieten op zo'n samenscholingen en allemaal een boek vastnemen. Dat zou ons, de 99% (of die ene procent van die 99 die daarvoor wil buitenkomen) al een hele stap verder brengen. Welke boeken? Sta me toe enkele actuele voorstellen te doen.
Lees meer...
 
5de nacht van de poëzie (deel 2) PDF Afdrukken E-mail
door Stijn Theus   
donderdag 07 april 2011 08:19

De 5de Nacht van de Poëzie werd dit jaar opgedragen aan dichter, schrijver en levenskunstenaar Simon Vinkenoog. Met deze man in het achterhoofd en een stuk karton die de deuren opengooide, verwachte Cultus onbewust een orgie van woorden, muziek en drugs die de geest van vervlogen tijden zou doen herleven. Tijd was geen constante meer maar het geluk was met ons: Siska heeft de gemiste woorden opgezogen en vorm gegeven in het eerste deel van de recensie.

Lees meer...
 
5de nacht van de poëzie (deel 1) PDF Afdrukken E-mail
door Siska Baeck   
maandag 04 april 2011 17:28

Poëzie is niet moeilijk. Noch draait ze graag rond de pot. Zo ook op de 5de nacht van de poëzie in de Vooruit van Gent: 50 dichters die elk tien minuten krijgen om hun ding te doen. Simpel, toch?

Lees meer...
 
Richard Miller's 'Snail' PDF Afdrukken E-mail
door Stijn Theus   
donderdag 17 maart 2011 08:47
Eigenlijk zouden we een lijstje moeten maken van de beste frontmannen die voor hun dertigste zijn gestorven. Kurt Cobain, Ian Curtis, Jimi Hendrix, …, allemaal zijn ze wereldberoemd en vooral dood. Hadden ze hun onsterfelijkheid al bereikt en was het leven daarom minder waard? We verwachten van hen geen antwoorden meer, maar Richard Miller schreef in de jaren ‘80 wel het geschifte en extatische boek ‘Snail’ waarin hij het onderwerp onsterfelijkheid met de precisie van een krankzinnige beenhouwer wist aan te snijden.
Lees meer...
 
«BeginVorige1234VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer literatuur