nieuws
De Bart De Wever Chronicles. Deel 1.
nieuws
vrijdag 28 december 2012 00:29
De rillingen liepen me over de rug toen ik de beleidsnota van de nieuwe Antwerpse burgemeester onder ogen kreeg. Verdriedubbeling van de drugspolitie?! GAS boetes voor gebruikers?! Jepla, dat gaat hier helemaal loskomen in ’t stad. Om toch wat tegengewicht in te brengen, verdrie-, nee vervierdubbelen wij onze dosis drugs en voorlichting, te beginnen bij ‘Hoe de GAS boetes vermijden op dope’!
Lees meer...
 
Cultus tript de zomer weg
nieuws
woensdag 03 augustus 2011 01:09
Met het waanzinnig psychedelische festival Yellowstock en het 14 jarige bestaan van Orange Factory in het vooruitzicht, roept Cultus augustus uit tot geestverruimende maand van het jaar. We vuren de komende weken met de regelmaat van de klok psychedelische parels op je af, verzieken je geest met boeken die al lang verboden moesten zijn en houden je op de hoogte van de nieuwe golf psych films die je al lang gezien hebt. Kwestie van de zomer toch op een prettige manier door te komen zonder zonlicht. We starten - naar goede gewoonte enkele dagen te laat - de maand met een preview van wat komen zal.
Lees meer...
 
Psychedelische Zwarten presenteren 'Telephone'
nieuws
dinsdag 17 augustus 2010 17:38
Positieve discriminatie in de muziekbusiness, het lijkt wel schering en inslag: De NegerSleutels (The Black Keys) en de Club van Rebelse Negers met een Chopper (Black Rebel Motorcycle Club) plukken er al jaren de vruchten van. Toegegeven, muzikaal zijn het echte toppers en van positieve discriminatie of negers is geen sprake, maar toch. 
Lees meer...
 
Little Fish - de zoveelste kloon
nieuws
zondag 15 augustus 2010 11:11

Met songs over liefde, het leven, bedrog en pijn (over een cliché gesproken..) slaat het punk rock duo Little Fish iedereen knock-out. Zo ook met het nummer Whiplash, een rechttoe-rechtaan song over de paranoïa die veroorzaakt wordt door onzekerheid binnen een relatie en de eenzaamheid waar dat (zoals bij alle mooie sprookjes) in resulteert. We horen een jonge Patti Smith zingen maar zangeres/gitariste Juju ziet er wel een pak beter en strakker uit dan good ol' Patti ooit deed. Verder gitaarrock die al even cliché is als hun boodschap. Aanstekelijk is het zeker maar die whiplash bleef uit. We hebben het zo ondertussen wel gehad met energieke gitaarrockduo's. Iedereen weet toch dat The Black Keys niet te overtreffen zijn?

Lees meer...
 
Bon Iver in duet met Kanye West
nieuws
zaterdag 14 augustus 2010 13:04

De geruchten kloppen dan toch: Justin Vernon (Bon Iver, Volcano Choir) werkte doorheen het jaar aan verschillende nummers met hip hop-kwast Kanye West. Volgens Vernon namen ze 'zeker tien' songs. Hoeveel er daarvan Kanye's nieuwe album (dat in november zal uitkomen) zullen halen, is nog niet duidelijk. Maar het nummer Lost In The World lijkt alvast grote kans te maken.

Lees meer...
 
Richard Ashcroft in de speeltuin: RPA & The United Nation Of Sound
nieuws
vrijdag 13 augustus 2010 12:06

Na The Verve, solo, weer The Verve en weer solo te gaan, besloot Richard Ashcroft dat het nu maar eens tijd moest zijn voor iets nieuws. Iets waar hij volledig zijn gang kon gaan (want dat was natuurlijk niet zo bij The Verve en zijn solo-carrière..). En zo nam hij enkele hip hop muzikanten (want inderdaad, hip hop hoeft niet altijd uit beats te bestaan) onder de arm om aan een nieuw project te bouwen: RPA & The United Nations Of Sound. Wanneer hun eerste single Are You Ready? ons ertoe verplichtte die vraag aan onszelf te stellen (zijn we echt klaar voor Tha Croft in combinatie met hip hop?), laat tweede single Born Again nog maar weinig ruimte om te hopen op een meesterwerk. Die herboren Richard Ashcroft... Wij moeten 'm niet.

Lees meer...
 
The Hoosiers - Het Britse antwoord op The Killers
nieuws
donderdag 12 augustus 2010 19:52

Origineel? Fuck no. Extreem goed in wat ze doen dan? Ook niet. Wel: catchy as hell. Als een soort slechte kopie van The Killers en/of The Bravery zetten ze wel met veel bravoure de moderne vorm van stadionrock in de zeik. Uit de clip leiden we af dat ze zichzelf niet al te serieus nemen en maar goed ook: wij doen dat ook niet. Ontwikkel al volop jokes rond deze Brits/Zweedse groep, uw kleine zus zal nog maanden de nummers van hun tweede plaat The Illusion Of Safety meekelen. Ontwerp alvast uw eigen The Hoosiers Joepie-poster.

Lees meer...
 
Nieuwe single van Rob The Rich - Better
nieuws
donderdag 12 augustus 2010 19:42

Het idee een lama te gebruiken bij hun promo-shoot, zal wel iets met voor ons niet te volgen Britse humor te maken hebben. Maar dat Britse maakt dat ze tegelijkertijd minder 'Uh' overkomen dan pakweg Vampire Weekend, niet per se hoeven te graven naar Oosterse ritmes à la Fool's Gold om zomers te klinken én eigenlijk helemaal geen lama nodig hebben om er cool uit te zien. Ook erg leuk is het stukje steal drums op het einde. Bijna zo cool als die lama op hun foto. Maar net niet.

Lees meer...
 
«BeginVorige123456789VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Nieuws